Ziua in care invat sa traiesc in armonie

Bine te-am regasit. E duminica noaptea, spre luni. De maine incep o noua saptamana nebuna si, cel mai probabil, ca tine, intru din nou intr-un program contra-cronometru. Dar ca niciodata, nu vreau sa ma mai las atat de afundat in “problemele” cotidiene, incat sa uit de mine. Asa cum de multe ori am facut-o.

Maine e ziua in care nu voi uita sa fiu recunoscator pentru viata pe care o am, familia care imi e alaturi, chiar si de la distanta, omul care-mi face zilele mai linistite si frumoase, prietenii care imi raspund la telefon si dupa miezul noptii, celor care imi sunt alaturi mai ales la rau, nu doar la bine.

Maine e ziua in care voi fi recunoscator pentru proiectele in care sunt implicat, afacerea pe care o conduc si in care imi pun suflet.

Maine voi fi recunoscator pentru colegii de munca, angajatii si colaboratorii mei. Pentru ca de la fiecare invat in fiecare zi si fiecare din ei adauga o caramida la ceea ce voi putea spune poimaine ca sunt.

Si azi am fost recunoscator. Am fost si ieri, si saptamana trecuta. Poate pare ciudat ca am inceput cu “maine va fi ziua”. Dar am inceput deja sa invat sa spun “Multumesc” de ceva vreme. Dar imi reamintesc in fiecare seara ca si “maine va fi ziua” in care voi spune din nou “Multumesc”.

Si daca am fi tot mai multi cei care suntem recunoscatori pentru ce si pe cine avem, poate altfel ne-am aseza vietile. Vad tot mai multi oameni care considera ca e normal sa ia “de-dreptul” sau sa li se cuvina anumite lucruri. Am crezut si eu asta ani de zile. Ani de zile m-am mintit ca mi se cuvine ca cineva sa “joace” dupa regulile mele, ca oamenii sa aprecieze munca mea, ca prietenii sa fie alaturi de mine, ca cel de langa mine sa imi ofere dragoste, fara nimic in schimb, ca familia sa ma sustina, neconditionat.

Acum gata. Nu mai consider ca mi se cuvin aceste lucruri. Ci multumesc Universului in fiecare zi pentru tot ce primesc.

Acesta e gandul meu de acum, pe care voiam sa il impartasesc cu voi. Si cum am invatat asta de la cineva foarte drag mie, asa sper sa trezesc in voi si eu acest gand.

Sa ne reauzim cu bine. Si multumesc! 🙂