Am fost la Festivalul International de la Cannes anul acesta mandru de faptul ca un film romanesc a ajuns in selectia festivalului si a avut premiera acolo. Regizorul Corneliu Porumboiu si echipa filmului au primit aplauze si fluieraturi pe covorul rosu. Despre fluieraturi e vorba si-n film, iar intreaga poveste a peliculei porneste tocmai de aici. O limba fluierata, pe care nu multi o cunosc, personaje dinamice, un jaf pus la cale si 30 de milioane de euro in joc.

Am stat de vorba cu regizorul filmului chiar inainte de premiera din Romania de pe 13 septembrie. Interviul din emisiunea Flash! Monden (vineri, sambata si duminica, ora 19:30, PRIMA TV) il puteti urmari mai jos. Ne vedem si la cinema!

Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

„În urmă cu câțiva ani am urmărit un documentar despre „El Silbo”. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariție, redescoperit și folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat și motivat să scriu această poveste”, declară regizorul.